На Закарпатті правоохоронці викрили ділків, які переправляли через кордон військовозобов’язаних чоловіків

НАЗАД
07 вересня 2023 11:30

Обидва фігуранти, мешканці Тячівського району Закарпатської області, підшукували осіб призовного віку, надавали їм тимчасовий прихисток, власним транспортом підвозили у прикордоння та поза пунктами пропуску переправляли до Румунії.

Одного із переправників заскочили на гарячому під час передачі йому частини неправомірної винагороди у розмірі 5500 доларів США, іншого – за місцем його проживання. Трьох їхніх «клієнтів» правоохоронці виявили та затримали за 200 метрів до кордону, у закинутій будівлі. Чоловіки очікували на «дозвіл» рухатися в напрямку омріяного закордоння.

Правоохоронці здійснили обшуки місць проживання та транспортних засобів обох фігурантів, вилучили предмети та матеріали, які  можуть стати доказами протиправної діяльності переправників.

Завадили каналу з незаконного переправлення через кордон військовозобов’язаних чоловіків офіцери оперативно-розшукового відділу та відділу прикордонної служби «Тячів» Мукачівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Міграційної поліції, слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури у рамках відкритого за ч.3 ст.332 ККУ кримінального провадження.

Слідчі дії тривають. У разі доведення вини закарпатців у суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси