На Закарпатті попрощалися з Героєм-прикордонником Миколою Сасином

НАЗАД
07 вересня 2023 09:00

Учора в Ужгороді провели в останню путь військовослужбовця Чопського прикордонного загону Миколу Миколайовича Сасина, який поліг у бою за свободу та незалежність України.

Головний сержант Микола Сасин народився 28 березня 1973 року у селі Тарасівка, що на Закарпатті. Після завершення навчання у Рівненському НВК 20 років пропрацював в органах системи МВС України, після чого вийшов на пенсію.

З початком повномасштабного вторгнення росіян Микола Миколайович був одним з перших, хто став на захист нашої країни. Його мобілізували до Чопського прикордонного загону. У складі зведеного підрозділу військовослужбовець вирушив спочатку на північ, а потім на схід України, де протягом пів року виконував бойові завдання.

Після кількох місяців відпочинку головний сержант Сасин у складі відділу прикордонної служби «Чоп» (тип С) 94 прикордонного загону знову вирушив на передову. Разом з побратимами він брав активну участь у відсічі збройної агресії на одній з найгарячіших точок фронту – на Бахмутському напрямку. При цьому завжди проявляв відвагу та рішучість.

27 серпня цього року ворог завдав масованого удару по позиціях, які тримали прикордонники. Аби не дозволити ворожим силам зайти в тил, від підрозділу, який очолював головний сержант Микола Сасин, направили резерв. Саме завдяки швидким, чітким та організованим діям резерву, ворогові не вдалося оточити наші передові позиції. Прикордонники також забезпечили зайняття оборони по рубежу.

Згодом противник наніс ще один масований удар з РСЗВ, танків, артилерії та мінометів. Бій тривав майже дві години. На превеликий жаль, у результаті обстрілу, Микола Сасин отримав важкі поранення, несумісні з життям.

У Миколи Миколайовича залишились батьки, дружина Євгенія, син Борис та донька Анастасія.

Ширі співчуття родині прикордонника Миколи Сасина!

Світла пам’ять та вічна слава Герою!

Слава Україні!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси