На Закарпатті поховали двох Героїв-прикордонників

НАЗАД
19 вересня 2023 09:00

Обидва військовослужбовці виконували бойові завдання на Донеччині у складі зведених підрозділів Чопського загону. Герої загинули, боронячи Україну від російських окупантів.

Олександр Вікторович Шімон народився 22 квітня 2002 року в селі Гукливий у Закарпатській області. У травні 2021 року юнак був призваний на строкову службу у ДПСУ і виконував військовий обов’язок спершу на Харківщині, а потім на рідному Закарпатті.

У липні 2023 року Олександр вирішив приєднатися до відділу прикордонної служби «Чоп-2» та вирушив разом з побратимами на захист України на Бахмутський напрям. Його знали як відважного, рішучого та ініціативного воїна.

Прикордонник загинув в результаті ракетного удару, який росіяни завдали по населеному пункту Костянтинівка Донецької області. Отримані воїном поранення виявилися не сумісними з життям.

Юрій Петрович Завадяк народився 29 квітня 1990 року в селі Імстичево, що на Закарпатті. З початком повномасштабного вторгнення він був мобілізований та призначений для проходження служби у Чопський прикордонний загін.

З жовтня по грудень 2022 року Юрій Петрович в складі відділу прикордонної служби «Чоп» вперше вибув в зону ведення активних бойових дій, де разом з побратимами брав участь в відсічі збройній агресії росіян.

У липні цього року, після ротації і відпочинку, старший солдат Юрій Завадяк вдруге вирушив для виконання бойових завдань на Донеччину. 28 серпня 2023 року він разом з побратимами виконував бойове завдання та був призначеним старшим однієї з вогневих позицій на околиці населеного пункту Андріївка. Противник здійснив спробу штурму позицій наших військ, проте, завдяки рішучим діям прикордонників, зазнав значних втрат та відступив.

Згодом, в результаті масованого артилерійського удару, Юрій отримав осколкові поранення, які призвели до значної внутрішньої кровотечі. У ході евакуації прикордонник Юрій Завадяк загинув від отриманих поранень. Своє життя він віддав за свободу та незалежність України.

Вічна слава і вічна пам'ять Героям!

Слава Україні !

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси