На Закарпатті лейтенанти – цьогорічні випускники, здійснили командне сходження на Кременець

НАЗАД
01 квiтня 2023 13:23

Впродовж тижня офіцери, що цьогоріч прибули для подальшого проходження служби до Чопського прикордонного загону, проходили навчально-методичний збір та ознайомлювалися з ділянкою, за яку їм відтепер належить відповідати.

В управлінні прикордонного загону випускникам Національної академії Держприкордонслужби розповідали про специфіку служби на західному рубежі нашої держави, особливості охорони кордону та здійснення пропускних операцій в пунктах пропуску. Старші колеги поділилися з ними набутим досвідом за напрямками діяльності, порадами, надали необхідну інформацію, аби прискорити та полегшити юнакам та дівчатам процес становлення на посадах.

Також, у рамках навчально-методичного збору, для офіцерів-випускників організували сходження на їхню першу прикордонну вершину. За традицією, що склалася у Чопському загоні, новоприбулі лейтенанти разом з керівництвом загону піднялися на гору Кременець. Тут, на стику трьох держав – України, Словаччини та Польщі, заступник начальника загону з персоналу полковник Юрій Безкостюк нагадав молодим офіцерам про надважливість неухильного дотримання Військової присяги, сумлінного виконання функціональних обов’язків та вірного служіння українському народові.

Зазначимо, що гора Кременець – одна з найвищих вершин Буківських Верхів, її висота складає понад 1200 метрів. Зараз там близько 1 метра снігу, подекуди сніговий покрив сягає й двох метрів, повністю поглинаючи прикордонні стовпи. Температура дещо більша 0 ℃, а вночі морозно.

Маршрут в обидві сторони – на вершину гори Кременець і назад, склав близько 10 км, враховуючи погодні умови, прогулянка зайняла 7 годин.

Після завершення збору лейтенанти повернулися до своїх підрозділів, де кожен з них розпочне офіцерську кар’єру.

Ми ж бажаємо їм вдалого старту, успіхів у службі, наполегливості і вимогливості до себе та підлеглих!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси