На західних ділянках кордону прикордонники завадили спробам контрабанди тютюну

НАЗАД
03 вересня 2016 11:02

Державна прикордонна служба на кордоні з країнами ЄС продовжує виявляти та упереджувати спроби незаконного переміщення тютюнових виробів. Лише вчора на українсько-румунській ділянці викрито два випадки.

Державна прикордонна служба на кордоні з країнами ЄС продовжує виявляти та упереджувати спроби незаконного переміщення тютюнових виробів. Лише вчора на українсько-румунській ділянці викрито два випадки.

Перших контрабандистів викрили прикордонники Чернівецького загону, їх помітив прикордонний наряд відділу «Черепківка» вчора вранці. Група невідомих осіб рухалася в бік державного кордону. Зрозумівши, що плани викриті порушники покидали свої ноші та вдались до втечі. Не зупинили їх і попереджувальні постріли вгору. Перевіряючи місцевість прикордонники знайшли 24 ящики із сигаретами, що були залишені втікачами. Про ділків прикордонники відразу поінформували і суміжну сторону, представники якої згодом повідомили про відсутність порушення кордону.

Ще двох порушників виявили військовослужбовці Мукачівського загону. Невідомих помітили на березі річки Тиса. Скоріш за все вони вишукували спробу переправити сигарети в Румунію. Не бажаючи зустрічатися з правоохоронцями дані особи втекли з місця на автомобілі «Міцубіші». Аби віднайти втікачів прикордонники організували взаємодію зі співробітниками поліції. Невдовзі було встановлено, що власник автомобіля вже попадав в поле зору прикордонників за переміщення тютюнових виробів через державний кордон. Поінформовані румунські прикордонники на своїй території ознак порушення кордону не виявили.

Також контрабандні сигарети прикордонники спільно з представниками фіскальної служби виявляли в пунктах пропуску. Одну з партій знайшли сьогодні зранку в «Порубному» на Буковині.  Віднайти куриво в легковому автомобілі «Форд Фокус» допоміг службовий собака Джоні. 120 пачок сигарет знаходилися в багажному відсіку за декоративною обшивкою. Разом з тютюном 71-річний румун, який керував автомобілем, позбувся і свого транспортного засобу вартістю у 60 тисяч гривень. Крім того, сигарети були знайдені в автівці, яка прямувала через «Устилуг». «Фольксвагеном» українець перевозив майже 250 пачок сигарет засунувши їх під заднє сидіння.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси