На узбережжі Молочного лиману прикордонники завадили незаконному вилову мотиля на 300 тисяч гривень

НАЗАД
14 квiтня 2016 12:01

Учора прикордонники Бердянського загону двічі припинили незаконний вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову.

 

Учора прикордонники Бердянського загону двічі припинили незаконний вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову.

Так, за оперативною інформацією підрозділів внутрішньої безпеки Азово-Чорноморського регіонального управління на узбережжі Молочного лиману Приазовського району Запорізької області прикордонники припинили незаконний вилов личинки хірономіди, так званого мотиля. Зокрема, на окраїні н.п. Степанівка Перша були виявлені 5 громадян України без документів, які здійснювали незаконний вилов забороненими знаряддями лову, а саме двома мотопомпами. На момент виявлення, правопорушники встигли виловити 711 кг, склали у 21 мішок та вже починали вантажити у автомобіль. Попередня сума оцінки збитків державі склала понад 300 тисяч гривень.

За порушення правил прикордонного режиму прикордонники Бердянського загону склали 5 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 202 КУпАП, а також направили повідомлення про злочин, передбачений ч.1 ст. 249 ККУ для внесення інформації до ЄРДР. Незаконний вилов, знаряддя лову та автомобіль вилучено представниками Приазовського відділення Мелітопольського відділу Національної поліції.

Також прикордонний наряд відділу «Чонгар» на березі озера Сиваш затримав громадянина України, який займався незаконним рибним промислом. На місці події правоохоронці виявили виловлену рибу та знаряддя лову (сітка). Загальна сума збитку становить майже 3 тисячі гривень. На затриманого складено протокол представниками Генічеського територіального відділу Азоврибоохорони, рибу та знаряддя лову вилучено.

Крім того, на Чернігівщині прикордонники відділу «Дніровське» затримали ще одного громадянина України за незаконний вилов риби. За 100 метрів від лінії державного кордону чоловік здійснював вилов водних живих ресурсів забороненими засобами. В результаті, рибу різних видів та дві сітки вилучили. До представників Національної поліції області відправлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси