На українсько-польському кордоні представники України, Польщі та Німеччини обмінялися досвідом роботи консультаційних пунктів

НАЗАД
07 листопада 2013 13:27

Під час обговорення учасники зустрічі опрацювали ряд пропозицій, які сприятимуть вдосконаленню діяльності консультаційних пунктів та допоможуть в охороні держрубежу і комфортному перетину кордону учасникам

На кордоні з Польщею пройшла зустріч з удосконалення діяльності контактних пунктів пропуску. У заходах взяли участь представники  Державної прикордонної служби України, Прикордонної Варти Республіки Польщі, Федеральної поліції та Федеральної митної служби Німеччини.

У ході зустрічі учасники ознайомилися з роботою консультаційного пункту «Краківець» та обговорили питання удосконалення роботи подібних пунктів на українсько-польському кордоні. Загалом в пунктах відбувається координація дій контролюючих органів на кордоні та оперативний обмін інформацією. Завдяки цьому значно зміцнюється прикордонна співпраця та створюються необхідні комфортні умови для перетину кордону, забезпечується безпека на спільних кордонах й відбувається протидія усім проявам злочинної діяльності.    

Після презентації консультаційного пункту та пункту пропуску «Краківець» гості, в свою чергу,  розповіли про діяльність польсько-німецьких центрів співпраці прикордонних, поліцейських та митних служб. Також вони високо оцінили роль та діяльність консультаційних пунктів на українсько-польському кордоні. Під час обговорення учасники зустрічі опрацювали ряд пропозицій, які сприятимуть  вдосконаленню діяльності консультаційних пунктів та допоможуть в охороні держрубежу і комфортному перетину кордону учасникам руху. Крім того, учасники домовилися  про розширення обсягу обміну інформацією, яка може вплинути на охорону державного кордону на спільній ділянці.

Перебуваючи в Україні, представники делегації також ознайомилися з діяльністю Львівського прикордонного загону та центром управління службою, до якого в режимі реального часу надходить уся інформація, що відображає ситуацію на кордоні.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси