На XXII засіданні Національного кластера кібербезпеки обговорили ключові аспекти кіберзахисту в системах ДПСУ

НАЗАД
27 вересня 2023 17:20

Як повідомляє Рада національної безпеки і оборони, учора, 26 вересня 2023 року відбулося засідання Національного кластера кібербезпеки на тему: «Кібербезпека як складова прикордонної безпеки: загрози, потреби та кращі практики кіберзахисту в секторі».

Захід організовано Національним координаційним центром кібербезпеки та Адміністрацією Державної прикордонної служби спільно з Фондом цивільних досліджень та розвитку США за підтримки Державного департаменту США.

Керівник служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО України, секретар НКЦК Наталія Ткачук, відкриваючи захід, сказала: «Сила нашої Національної системи кібербезпеки в першу чергу в її адаптивності, адже під час повномасштабного вторгнення рф в Україну ми швидко вдосконалювались відповідно до нових загроз та об’єднались для захисту держави у кіберпросторі. Державні органи, об’єкти критичної інфраструктури, приватні компанії, міжнародні партнери стали однією потужною системою. І такі заходи направлені на те, щоб ми зміцнювали зв’язки в цій системі, завдяки спільним цілям, меті, цінностям та довірі».

Також Наталія Ткачук подякувала за постійну підтримку у проведенні таких заходів міжнародним партнерам, зокрема Фонду цивільних досліджень та розвитку США, Державному департаменту США.

В ході ключові аспекти діяльності ДПСУ в кіберпросторі, кращі практики кібербезпеки в секторі, зокрема, досвід США та потреби й напрацювання в секторі кібербезпеки на кордонах. Також відбулась дискусійна панель «Кібербезпекова взаємодія в умовах гібридних загроз» за участю представників РНБО України, Адміністрації ДПСУ, Держспецзв’язку та компанії CyberUnit Technology.

«Платформа Кластера продовжує сприяти багатосторонньому діалогу у сфері кібербезпеки в Україні. Саме тому наше засідання проходить у співпраці із Адміністрацією Держприкордонслужби. Учасники детально розглянули питання кіберскладової у процесі захисту державного кордону України. Ця тема є вкрай важливою, адже підіймає цілу низку аспектів, обговорення яких безпосередньо впливає на національну безпеку нашої держави», – сказав керівник з операційної діяльності CRDF Global в Україні Михайло Верич.

Крім того, у засіданні Національного кластера кібербезпеки взяли участь близько ста представників державного сектору, міжнародної та донорської спільноти, посольств та приватних установ. З-поміж спікерів заходу – представники РНБО України, ДПСУ, Міністерства оборони України, Державної митної служби, Прикордонної-митної служби США, Держспецзв’язку, ESET та ISSP.

  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси