(ВІДЕО) На Волині виявлено незареєстровані літаки, що могли використовуватися у протиправній діяльності

НАЗАД
28 жовтня 2016 15:09

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують нарощувати зусилля з протидії незаконному переміщенню товарів через кордон.

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують нарощувати зусилля з протидії незаконному переміщенню товарів через кордон.  Активізація дій на ділянках всіх відділів прикордонної служби змушує контрабандистів шукати нові шляхи для своєї діяльності, в тому числі з використанням літальних апаратів.

Так, учора оперативними підрозділами Луцького прикордонного загону у тісній взаємодії з прокуратурою Волинської області в рамках кримінального провадження, передбаченого ст. 201 ККУ «Контрабанда», в Турійському районі на діючому аеродромі сільськогосподарського призначення в одному з ангарів під охороною виявили три літаки «Як-12», «Вілга» та «Цесна».

За перевіркою інспекції державної авіаційної служби України встановлено, що легкомоторний літак «Цесна» має льотну придатність та може використовуватись для здійснення польотів у визначеному законодавством порядку. А на «Як-12» та «Вілга» у реєстрі державної авіаційної служби будь-яка інформація про їх льотну придатність була відсутня.

У зв’язку з можливим використанням цих літальних апаратів у протиправній діяльності, що пов’язана з незаконним переміщенням контрабандних товарів чи будь-яких інших заборонених предметів та на підставі ухвали суду їх вилучено. Перевірка триває.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси