На Волині відбувся Чемпіонат Держприкордонслужби з легкої атлетики памʼяті героїв-прикордонників

НАЗАД
28 червня 2024 14:53

Більш як пів сотні прикордонників цими днями змагалися за титул чемпіона з легкої атлетики на стадіоні «Авангард» у Луцьку.

До обласного центру з'їхалися 13 команд, котрі представляли прикордонні загони з різних регіонів, а також відомчі навчальні заклади та Окремий контрольно-пропускний пункт «Київ».

Під час урочистого відкриття змагань учасників привітав начальник Волинського прикордонного загону полковник Сергій Лозінський, а також представники обласної та міської влади. Вони побажали спортсменам вдалих стартів та перемог, зазначивши, що завжди раді вітати захисників і захисниць на теренах Волині.

Як зазначив начальник фізичної підготовки і спорту управління бойової та спеціальної підготовки Адміністрації Держприкордонслужби полковник Тарас Клим – ці змагання входять до Спартакіади Держприкордонслужби та присвячені пам’яті героїв-прикордонників, які віддали своє життя за незалежність нашої України.

«Війна не береже нікого. Гинуть військові, цивільні, зокрема й спортсмени. І проведення цього Чемпіонату для прикордонників є своєрідним подвигом, показником того, що військовослужбовці, в тому числі й ті, котрі повернулися із зони активних бойових дій, пройшли пекло російського полону, не лишень боронять нашу країну, а й вправно виступають на спортивній арені. Спорт підвищує фізичну витривалість наших захисників, додає їм впевненості, загартованості та незламності духу. А ще спорт – це найкраща реабілітація», - каже офіцер-прикордонник.

Аби військовослужбовці трішки відволіклися, для них опісля змагань організували цікаві екскурсії містом. Прикордонники відвідали музей сучасного українського мистецтва Корсаків, побували в замку Любарта, пройшлися луцькими підземеллями.

Загалом учасники чемпіонату показали достойні результати у своїх категоріях, проявивши швидкість, силу й витривалість. Переможців та призерів нагородили кубками та медалями.

Так, чемпіоном стала команда Національної академії ДПСУ, друге місце посіли прикордонники з ОКПП «Київ», на третій сходинці – прикордонники Волинського загону.

Вітаємо спортсменів! Бажаємо подальших здобутків у спортивному житті та якнайшвидшої перемоги на фронті! Слава Україні та її захисникам!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси