На Рівненщині та Закарпатті прикордонники виявили факти незаконної вирубки лісу

НАЗАД
01 лютого 2017 10:30

Упродовж доби органами та підрозділами Державної прикордонної служби України проводилися активні заходи з перевірки дотримання громадянами встановлених правил прикордонного режиму та режиму державного кордону.

Упродовж доби органами та підрозділами Державної прикордонної служби України проводилися активні заходи з перевірки дотримання громадянами встановлених правил прикордонного режиму та режиму державного кордону.

В результаті проведення заходів на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону, в безпосередній близькості від державного кордону, виявлено 2 місця незаконної вирубки дерев. Одне з місць зафіксовано на території України. Ще одне - як на території України, так і на території Республіки Білорусь.

Також аналогічне правопорушення виявлено поблизу кордону прикордонниками відділу «Вилок» Мукачівського загону. Охоронцями кордону встановлено факт вирубки на території України близько 50 дерев та ознаки їх переміщення на територію Угорщини.

Про виявлені Луцьким та Мукачівським загонами правопорушення проінформовано зацікавлені правоохоронні органи та органи державної влади. Спільно з прикордонними відомствами Республіка Білорусь та Угорщини проводиться робота зі встановлення осіб, причетних до здійснення протиправної діяльності та розміру завданих збитків.

Загалом за останні два місяці минулого року та протягом 2017 року прикордонними нарядами виявлено 12 фактів незаконних порубок дерев у Закарпатській (Виноградівський район), Одеській (Тарутинський та Болградський райони), Херсонській (Голопристанський район) та Рівненській (Рокитнівський район) областях. З них у 5 випадках зрубана деревина переміщалась на територію суміжних держав (до Угорщини та Республіки Молдова).

Наголосимо, що Державна прикордонна служба і надалі буде безкомпромісною до осіб, причетних до здійснення протиправної діяльності на державному кордоні.

Також звертаємося до усіх громадян - у разі виявлення подібних правопорушень повідомляти у підрозділи охорони державного кордону та на телефон гарячої лінії: 044-527-63-63.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси