На Волині та Буковині прикордонники виявили велику кількість цигарок, що правопорушники несли до кордону

НАЗАД
13 серпня 2016 11:21

Співробітники Держприкордонслужби сьогодні запобігли декільком спробам незаконного переміщення контрабандної продукції до Польщі та Румунії на ділянках кордону в межах Волинської та Чернівецької областей.

Співробітники Держприкордонслужби сьогодні запобігли декільком спробам незаконного переміщення контрабандної продукції до Польщі та Румунії на ділянках кордону в межах Волинської та Чернівецької областей.

Чергову оборудку жителів прикордоння з незаконного переміщення цигарок через Західний Буг за допомогою гумового човна припинили сьогодні прикордонники відділу «Грабове» Луцького загону. Зазначимо, що до складу наряду входили військовослужбовці строкової служби. Відпрацьовуючи оперативну інформацію щодо протиправної діяльності на одному з напрямків, близько 3 години ночі прикордонний патруль виявив п’ятьох невідомих з пакунками. Вони прямували в бік державного кордону. Помітивши прикордонників правопорушники залишили ношу, де були 28 ящиків цигарок без акцизних марок та гумовий човен з веслами, та вдалися до втечі.  Одного з контрабандистів було затримано. Ним виявився 21-річний місцевий мешканець с. Грабове Шацького району Волині. Його притягнуто до відповідальності за порушення прикордонного режиму та складено адміністративні документи для розгляду суду щодо спробу незаконного перетинання державного кордону. Коло решти причетних до протиправної діяльності осіб встановлюється.

Виявлені 14 тисяч пачок сигарет без акцизних марок буде передано до фіскальних органів.

Також черговій спробі переправити сигарети до Румунії завадили прикордонники Чернівецького загону. Оглядаючи прилеглу територію поблизу кордону прикордонний наряд відділу «Фальків», натрапив на добре замаскований «схрон» із кількома пакунками обгорнутих чорним поліетиленом. Підготовлені до подальшої переправи до сусідньої країни тютюнові вироби в кількості 5800 пачок вже цієї ночі «горе-бізнесмени» планували переправити через україно-румунський кордон.

Виявлені сигарети в подальшому було доставлено до прикордонного підрозділу та після проведення необхідних заходів будуть передані співробітникам ДФС у Чернівецькій області.

Також тривають заходи з пошуку власників прихованого курива.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси