На Волині продовжується сезонний збір дикоросів

НАЗАД
07 листопада 2012 12:26

З 1-го липня цього року на ділянці Луцького прикордонного загону здійснюється сезонний пропуск місцевих жителів 10 прикордонних населених пунктів Рокітн

З 1-го липня цього року на ділянці Луцького прикордонного загону здійснюється сезонний пропуск місцевих жителів 10 прикордонних населених пунктів Рокітнівського району Рівненської області на територію Республіки Білорусь для збору дикоросів.

На виконання домовленостей між урядами та прикордонними відомствами двох країн на цій ділянці кордону в 2012 році працює три тимчасових місця пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове».  Пропускні операції на них мали закінчитися ще 31 жовтня. Проте у зв’язку з сприятливими погодними умовами  жителі прикордоння та місцеві органи влади висловили прохання продовжити термін сезонного пропуску громадян до 15 листопада цього року. Тому керівництво Луцького прикордонного загону ініціювало розгляд даного питання перед білоруськими колегами. Завдяки розумінню обстановки, що склалась на цій ділянці кордону сторонам вдалося домовитися продовжити пропуск місцевих жителів через кордон.

Загалом з початку цьогорічного сезону силами Луцького та Пінського прикордонних загонів було здійснено більше 80 тисяч пропускних операцій в трьох спрощених місцях пропуску громадян. В більшості випадків відмічається чітка організованість з боку місцевого населення при перетині кордону у визначених місцях, однак спостерігається й непорозуміння окремих осіб. Вони продовжують свої намагання перетнути державний кордон поза встановлених місць пропуску. Так, протягом червня - жовтня від державного кордону повернуто більше 1500 дорослих та дітей, які намагались незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору дикоросів. Затримано 95 порушників законодавства з прикордонних питань, 45 з яких притягнуто до адміністративної відповідальності.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси