На Волині прикордонники викрили злочинну групу, яка залучала до незаконної діяльності неповнолітніх та викрала автомобіль

НАЗАД
26 квiтня 2017 14:53

В ході розшукових заходів оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили, що організатори одного із злочинних угруповань активно використовували у незаконній діяльності неповнолітніх мешканців прикордоння.

В ході розшукових заходів оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили, що організатори одного із злочинних угруповань активно використовували у незаконній діяльності неповнолітніх мешканців прикордоння. Зокрема у восьми випадках припинення незаконної діяльності, як українськими, так і польськими прикордонниками, було затримано 16 неповнолітніх громадян України, 4 із яких вже тричі потрапляли в тенета правоохоронців, 3- двічі, решта - по одному разу.

Організатори незаконного бізнесу переправляли їх через Західний Буг разом з цигарками, тим самим скоюючи злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність.

В ході подальших заходів, в рамках кримінального провадження за ч.2. ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон), оперативними співробітниками Держприкордонслужби було отримано інформацію про скоєння фігурантами кримінальної справи ще одного злочину, передбаченого ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Спільно зі співробітниками обласних управлінь CБУ  та  Нацполіції в помешканнях організаторів злочинного угруповання та їх пособників проведено обшуки, в результаті яких виявлено речові докази злочинів, затримано 6 підозрюваних осіб, 5-ом з яких оголошено підозру. Крім того, оперативники виявили викрадений автомобіль «БМВ-525», який було повернуто власнику.

Затриманих осіб доставлено до ГУ Нацполіції у Волинській області для проведення подальших слідчих дій.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси