На Волині правоохоронці провели обшуки у справі про незаконні оборудки з бурштином

НАЗАД
16 грудня 2021 13:26

У рамках супроводу кримінального провадження за ст. 240-1 ККУ «Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину», порушеного за матеріалами оперативників Волинського загону, 15 грудня проведено низку обшуків.

Слідчі дії проводили за адресами проживання фігурантів даної справи на виконання ухвал Луцького міськрайонного суду.

За результатами заходів правоохоронці вилучили транспортний засіб, мобільні телефони, чорнові записи, а також понад 1,5 кг необробленого каміння бурштину та готові вироби з нього. Каміння буде направлено на експертизу.

Встановлено, що організатори «бізнесу» розробили злочинну схему отримання прибутку шляхом незаконного добування, придбання та обробки бурштину-сирцю на території України.

Фігуранти здійснювали пошук осіб, які здійснювали кустарну обробку каменю, а також тих, хто реалізовував сирець та вироби з бурштину (мінерети, кульки різних фракцій, медальйони та інше), в тому числі закордон.

На цей час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Слідчі дії проведено за процесуального керівництва Волинської обласної прокуртури, спільними міжвідомчими групами у складі оперативних співробітників Волинського загону, Управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчих ГУ НП у Волинській області, за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси