На Волині громадянка Грузії за незаконний пропуск її сім`ї запропонувала прикордонникам хабар

НАЗАД
14 грудня 2016 11:34

Для оформлення на в’їзд в Україну в пункт пропуску «Доманове» прибув автомобіль білоруської реєстрації, в якому водій – громадянин Білорусі, перевозив сім’ю громадян Грузії - подружжя та трьох неповнолітніх дітей.

Державна прикордонна служба продовжує спрямовувати свої зусилля на подолання корупції та її профілактику серед персоналу. Такі заходи перш за все направлені на підвищення рівня громадянської та правової свідомості прикордонників, профілактику корупційних дій, а також виявлення тих осіб, які зловживають службовим становищем задля отримання неправомірної вигоди. В рамках цих заходів у прикордонному відомстві зараз триває антикорупційна акція «Доброчесність». Варто зазначити, що тільки від її початку (з 3 жовтня цього року) прикордонники відмовлялися від хабарів у 309 випадках. І такі позитивні зрушення є щоденними.

Зокрема минулої доби  прикордонники Луцького загону відмовилися від хабара, який запропонувала громадянка Грузії.

Для оформлення на в’їзд в Україну в пункт пропуску «Доманове» прибув автомобіль білоруської реєстрації, в якому водій – громадянин Білорусі, перевозив сім’ю громадян Грузії - подружжя та трьох неповнолітніх дітей. Під час проходження прикордонного контролю прикордонники встановили, що подорожувальники намагались в’їхати в  Україну 12 грудня, однак не змогли підтвердити мету своєї поїздки.

Натомість громадянка Грузії вирішила звернулась до прикордонного наряду з пропозицією безперешкодного пропуску на територію України та запропонувала за це 130 доларів США. Іноземка отримала відмову та була попереджена про кримінальну відповідальність за спробу дачі хабара.

Факт пропонування хабара прикордонники зафіксували, а на місце події викликали представників Національної поліції. Водночас до районного відділу поліції було направлено повідомлення щодо виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Також громадянці Грузії заборонено в’їзд на територію України терміном на 3 роки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси