На Вінниччині попрощались з захисником прикордонником Сергієм Шкутою

НАЗАД
02 грудня 2023 09:00

У Могилів-Подільському провели в останню путь захисника-прикордонника Сергія Шкуту.

25 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі Куп’янська на Харківщині прикордонник отримав поранення несумісні з життям.

29 листопада Сергію виповнилось би 26 років, але не судилось юнаку приймати в цей день привітання та подарунки…Герой у свій день народження повернувся додому на щиті.

Сергій Шкута народився у місті Могилів-Подільський тут і здобув освіту. Деякий час працював у виправній колонії, потім закордоном. З дитинства захоплювався боксом та настільним тенісом.

Після повномасштабного вторгнення добровільно вступив у лави Державної прикордонної служби України.

Щирий, добрий, завжди готовий прийти на допомогу – таким захисник назавжди залишиться у пам’яті вірного друга Владислава. «Ми з Сергієм були як рідні брати, ще з садочка товаришували. Навчались в одній школі, а згодом вступили разом і до Технолого-економічного фахового коледжу. Ми завжди підтримували один одного, розв'язувати проблеми та раділи здобуткам. Сергій був вірним та надійним другом », - ділиться Владислав.

Завжди чекала його повернення молодша сестра Богдана. На день народження вона придбала йому подарунок - наручний годинник. На жаль їй не судилось порадувати рідного брата. Час для нього зупинився.

 «Він був великою частиною нашої сім'ї й зараз цієї частини не стало. Він був справжнім братом, щоб я не попросила завжди допомагав також підтримував мене та оберігав. Сергій мене дуже любив. З ним я могла поділитися своїми думками та таємницями. Прийняти цю втрату мені дуже складно», - з сумом ділиться Богдана.

Попрощатись із воїном зібрались його рідні та близькі, друзі, побратими та представники влади. Мешканці Могилів-Подільського живим коридором вшанували загиблого прикордонника. Церемонія поховання відбулася з усіма військовими почестями. У Сергія залишилися батьки та сестра.

Низько вклоняємося рідним Героя. Неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про Сергія стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто знав його, любив і шанував.

Схилимо голови перед мужнім воїном - прикордонником, який загинув на посту, і до кінця життя був вірним Батьківщині та Присязі. Він віддав життя за те, щоб Україна жила у спокої та мирі!

Слава Героям!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси