На уроку мужності зустрілися різні покоління моряків

НАЗАД
29 жовтня 2023 09:49

Днями моряки-прикордонники Навчального центру Морської охорони зустрілися з курсантами Одеської морської академії.

Військовослужбовці познайомили молодь зі зразками зброї, її будовою та застосуванням, а також продемонстрували навчальну гранату Ф-1 і стріляні тубуси від протитанкових ракетних комплексів.

Разом з тим, капітан 2 рангу Олександр Стадник та капітан 3 рангу Наталія Базарник розповіли майбутнім морякам про будні морських прикордонників та їх участь у захисті державних рубежів.

Морські прикордонники були приємно вражені яскравими вогниками в очах нашої молоді, яка жваво ставила питання і обговорювала отримані відповіді.

І хлопці, і дівчата з цікавістю знайомилися зі зразками зброї та залюбки тренувалися розбирати й складати АК-74, готувати його до стрільби. І особливо після того, як Наталія Базарник показала в цьому справжній майстер-клас.

«Аби окупанти не хазяйнували на нашій рідній землі, не гинули наші воїни, а діти спокійно гралися на шкільних майданчиках, ми повинні досконало вміти застосовувати зброю, щоб у разі небезпеки, боронити життя нашого народу. Наразі відповідні знання є життєво необхідними для кожного. Адже від того, наскільки обізнані люди, зокрема, підлітки й діти, як виглядає міна, той чи інший небезпечно-вибуховий елемент озброєння, залежить їх життя та подальші дії у разі цієї небезпеки», - зазначив під час зустрічі Олександр Стадник.

«Мій тато також військовий, він нацгвардієць. І, на жаль, у сьогоденні наші з ним зустрічі не часті і недовготривалі. Але завдяки йому і усім іншим захисникам, завдяки їхньому героїзму і мужності, ми маємо можливість навчатися, працювати, спілкуватися з друзями, жити і зустрічати новий день», - розповіла присутнім одна з курсанток.

Час зустрічі промайнув непомітно й юнаки та дівчата не хотіли розставатися з військовослужбовцями. Тому різні покоління моряків домовилися надалі зустрічатися частіше.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси