На українсько-угорському кордоні виявили підроблене доручення на вивезення дитини за кордон

НАЗАД
22 серпня 2018 15:23

Минулої доби прикордонники Чопського загону знову завадили спробі незаконного вивезення з України неповнолітньої дитини.

Учора в пункт пропуску «Тиса» на мікроавтобусі «Мерседес» прибули бабуся з онучкою, які прямували до Італії. 49-річна жителька Чернівців везла дитину до матері, яка вже певний час працює за кордоном. Під час перевірки документів прикордонники виявили ознаки підробки заяви на виїзд неповнолітньої за кордон. Зі слів бабусі, доручення тато з мамою отримували у Генеральному Консульстві України в Мілані. Проте коли вони стояли в черзі, до них підійшла незнайома людина та запропонувала за певну доплату оформити документи за спрощеною процедурою. Вони погодились, проте документ виявився фальшивим.

Про виявлення ознак кримінальних правопорушення передбаченим ст. 358 КК України проінформовано представників Національної поліції.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, під час перетину кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документа потрібно звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси