На українсько-словацькому кордоні проходять тренінги з виявлення радіаційних та ядерних матеріалів

НАЗАД
07 лютого 2017 15:59

Заходи з удосконалення та нарощування складових системи запобігання виявлення та припинення спроб незаконного переміщення через державний кордон радіоактивних, хімічних, біологічних речовин та ядерних матеріалів продовжує проводити Державна прикордонна сл

Заходи з удосконалення та нарощування складових системи запобігання виявлення та припинення спроб незаконного переміщення через державний кордон радіоактивних, хімічних, біологічних речовин та ядерних матеріалів продовжує проводити Державна прикордонна служба України.

Наразі, у рамках реалізації спільного з Міністерством внутрішніх справ Словацької Республіки проекту міжнародної технічної допомоги «Проект транскордонного співробітництва для покращення виявлення та затримання незаконних радіаційних, хімічних, біологічних та ядерних матеріалів на українсько-словацькому кордоні», в пункті пропуску «Вишнє-Нємецьке» (Словацька Республіка) проводяться тренінги для співробітників Поліцейських сил Словаччини та Державної прикордонної служби України.

До заходів також долучилися  представники Норвезького Агенства з радіаційного захисту (NRPA).

Для присутніх проводяться презентації тактико-технічних характеристик та порядок застосування переносних приладів та стаціонарних комплексів, які використовуються для виявлення та припинення спроб незаконного переміщення через державний кордон радіоактивних, хімічних, біологічних речовин та ядерних матеріалів. Також відпрацьовуються практичні заняття щодо порядку реагування у разі виявлення небезпечних речовин та ядерних матеріалів під час виконання службових завдань з охорони державного кордону персоналом правоохоронних відомств.

Варто зауважити, що зазначені тренінги розпочались у січні та триватимуть до середини лютого 2017 року.

Завдяки реалізації вказаного проекту правоохоронці ефективніше зможуть здійснювати перевірку при в’їзді та виїзді осіб, вантажів та транспортних засобів щодо наявності ядерних та радіоактивних матеріалів. Крім того, це забезпечить модернізацію прикордонної інфраструктури в рамках національної безпеки й надасть змогу на ранньому етапі виявити, ідентифікувати та протидіяти потенційним загрозам на державному кордоні.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси