На українсько-польському кордоні пройшли міжнародні навчання щодо надання допомоги громадянам, які слідують до країн ЄС

НАЗАД
16 грудня 2022 16:55

Сьогодні перед пунктом пропуску «Ягодин» відпрацьовано взаємодію українських та польських служб щодо надання допомоги громадянам, які очікують на перетин українсько-польського кордону.

Головним завданням було оперативно та ефективно організувати взаємодію між правоохоронцями, рятувальниками, органами місцевої влади та іншими учасниками навчань задля створення безпечних умов для проходження громадянами прикордонного контролю, забезпечення належного порядку та можливості отримати, у разі необхідності, медичну допомогу, зігрітися, перекусити, укритися від негоди.

На місці було організовано роботу міжвідомчого координаційного штабу.

У навчаннях взяли участь прикордонники Волинського загону, представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Міграційної служби, Волинської обласної військової адміністрації, місцевих органів влади, Люблінського воєводства Республіки Польща, гуманітарних і громадських організацій, медичні працівники.

Зазначимо, що регіон уже має досвід роботи в умовах значного збільшення потоку громадян, які слідували за кордон у перші місяці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Представники Республіки Польща повідомили, що теж відпрацювали ефективний механізм приймання до своєї країни великої кількості осіб, їх розміщення та надання необхідної допомоги.

Обидві сторони готові за потреби забезпечити пропуск через українсько-польський кордон населення з метою евакуації до країн ЄС.

Однак ми впевнені у наших захисниках та віримо в незламність і перемогу українського народу!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси