На території Чорноморського біосферного заповідника прикордонники виявили масштабний вилов біоресурсів

НАЗАД
30 серпня 2015 12:00

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління  спільно зі співробітниками Служби безпеки України продовжують комплекс заходів щодо протидії незаконній діяльності по вилову біоресурсі

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління  спільно зі співробітниками Служби безпеки України продовжують комплекс заходів щодо протидії незаконній діяльності по вилову біоресурсів, виявленню фактів браконьєрства,  в тому числі на території Чорноморського біосферного заповідника.  

Як уже повідомлялося раніше, нещодавно на території Чорноморського біосферного заповідника прикордонники спільно зі співробітниками СБУ виявили єгеря, який незаконно виловив креветок на понад 300 тисяч гривень.

Зараз тривають активні заходи щодо протидії браконьєрській діяльності як на цій, так і на інших ділянках відповідальності Азово-Чорноморського регіонального управління.

Так, вчора, в результаті спільно  проведеного рейду міжвідомча група в районі Тендерівської коси виявила 29 «безгоспних» ятерів та 150 метрів сіток, які були підготовлені для вилову біоресурсів.

Також прикордонники відділу «Рибаківка» Херсонського загону, за повідомленням члена громадського формування,  в районі н.п. Коблево, затримали громадянина України, який  здійснював незаконний вилов біоресурсів на маломірному човні. Під час огляду човна було виявлено 200 метрів сіток, осетри,сингіль, які занесені до Червоної книги, морський язик, бичок тощо. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучено і передано співробітникам МВС. Загальна сума заподіяного збитку складає понад 200 тисяч гривень.

По даному випадку до МВС направлено повідомлення про виявлення ознак кримінально правопорушення за ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси