На Сумщині засудили двох переправників нелегальних мігрантів

НАЗАД
29 грудня 2015 16:56

Ямпільський районний суд Сумської області засудив двох українців за організацію та сприяння незаконного переправлення осіб через державний кордон України.  

Ямпільський районний суд Сумської області засудив двох українців за організацію та сприяння незаконного переправлення осіб через державний кордон України.  

Нагадаємо, наприкінці травня цього року спільною міжвідомчою групою, до складу якої увійшли прикордонники Сумського загону та співробітники УМВС України в Сумській області, в ході реалізації завчасно отриманої інформації, в одному з приватних помешкань н.п. Середина-Буда було виявлено та затримано групу незаконних мігрантів: двох громадян Непалу та одного громадянина Королівства Марокко. В подальшому, в ході проведення відповідних оперативних заходів було встановлено, що до незаконного переправлення вказаної групи мігрантів причетний місцевий житель, який перебуваючи в змові з іншими співучасниками злочину, організував доставку нелегалів від лінії держрубежу до місця відсидки.

У протиправній схемі також взяв безпосередню участь й провідник поїзда міждержавного сполучення, який забезпечив доставку трьох іноземців від станції Москва до станції Суземка (Брянська область, Росія), де по прибуттю передав їх невстановленим особам для подальшого незаконного переправлення через російсько-український кордон поза встановленими пунктами пропуску.

40-річному українцю та 38-річному провіднику, обвинувачених за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, суд призначив кожному покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі та із застосуванням ст. 75 Кримінального кодексу України звільнив їх від відбування основного покарання з випробувальним терміном  на три роки.

Матеріали провадження стосовно інших осіб виділені в окреме провадження. Вирок Ямпільського районного суду Сумської набрав законної сили.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси