На Сумщині затримано прикордонника, який за неправомірну вигоду планував сприяти закриттю кримінального провадження

НАЗАД
26 лютого 2018 17:14

Військовою прокуратурою Сумського гарнізону спільно з слідчими СБУ, співробітниками внутрішньої безпеки Нацполіції та внутрішньої безпеки по Сумському прикордонному загону в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні затримано інспектора

Сьогодні військовою прокуратурою Сумського гарнізону спільно з слідчими СБУ, співробітниками внутрішньої безпеки Нацполіції та  внутрішньої безпеки по Сумському прикордонному загону в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні затримано інспектора відділу прикордонної служби «Шалигіне» під час спроби отримання неправомірної грошової винагороди.

Військовослужбовець виступав, як посередник. Маючи дружні стосунки зі слідчим одного звідділів поліції ГУНП Сумщини він вимагав та отримав хабар у розмірі 8 тисяч доларів США за сприяння у закритті кримінального провадження за ч.1 ст. 309 КПК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

В даний частривають невідкладні слідчі дії.

Зауважимо, що згідно Кримінального кодексу України, ч. 3 ст. 369-2 -прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси