На Сумщині волонтерці Наталії Остапенко вручили медаль «За сприяння в охороні державного кордону України»

НАЗАД
02 вересня 2023 14:47

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Наталія Степанівна активно допомагає Силам оборони України, в тому числі й одному з прикордонних підрозділів на Сумщині.

На жаль, на цій війні загинув її син – прикордонник Вадим Ступін. З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну старший сержант Вадим Ступін разом зі своїми побратимами у складі зведеного загону прикордонників з Сумщини захищав підступи до Чернігова. 1 березня 2022 року автомобіль, в якому Вадим їхав разом із двома військовими до прикордонного загону в Чернігові, підірвався на встановленій рашистами міні. Вадим Ступін отримав поранення несумісні з життям. Усього за два тижні до того страшного останнього дня, йому виповнився 21 рік.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України старшого сержанта Вадима Ступіна посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вручаючи нагороду Наталії Степанівні, заступник начальника 5 прикордонного загону з персоналу полковник Сергій Любашевський зазначив: «Мені дуже приємно виконати доручення Голови Державної прикордонної служби України, вручити Вам відомчу нагороду – медаль «За сприяння в охороні державного кордону України. Хочемо Вам висловити величезні слова вдячності за Ваше відношення, Вашу працю, за Ваше ставлення й підтримку не тільки до прикордонників, а й до інших складових Сил оборони України. Заслуговує великої шани те, що, враховуючи яку жертовність Ваша родина понесла в цій війні, Ви не стали осторонь, а навпаки допомагаєте, допомагаєте й допомагаєте. Такими діями Ви надихаєте всіх навколо. Дякуємо Вам!».

«Шановні присутні! Мені неймовірно приємна ця подія. Пані Наталія у своєму житті перенесла найтяжче, горе яке може бути у людини, але вона примножила свою материнську любов до тих хлопців, які захищали, захищають, і до самої Перемоги будуть захищати нас. Неймовірна ця допомога, яку отримують всі, і Збройні Сили України, прикордонники на Сумщині, хлопці, які перебувають на Донбасі. Чесно вам скажу, що 70% – це особиста заслуга пані Наталії. Хлопці не розуміють, як можна за півтора дня придбати тепловізор, як можна зібрати величезні кошти, щоб відремонтувати або купити автомобіль. Тому, я від нашого волонтерського центру щиро Вам дякую і бажаю, щоб у Вашому житті були тільки радісні події й скорішої Перемоги!», - зазначив Сергій Долуда, керівник волонтерського центру.

Наталія Степанівна подякувала за оцінку її внеску в спільну справу – наближення нашої Перемоги. Охоронці кордону щиро дякують пані Наталії за надану допомогу, витримку, сміливість й небайдужість, допомогу та відданість! Слава Україні! Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси