На Сумщині в прикордонних підрозділах стартував проєкт з психологічної реабілітації та стійкості військових

НАЗАД
13 липня 2023 09:04

Всебічна підтримка та турбота про бійців як на фронті, так і в тилу, є пріоритетним питанням для керівництва Державної прикордонної служби України, адже Служба цінує та поважає кожного співробітника, піклується  про  особовий склад, удосконалює  систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою.

Днями в прикордонних підрозділах на Сумщині стартував проєкт з психологічної реабілітації, відновлення психологічної стійкості та боєздатності військовослужбовців.

Цей проєкт є продовженням співпраці західних партнерів у сфері психологічної реабілітації для суб’єктів сектору безпеки та оборони, який успішно реалізовувався протягом 2014-2019 рр.

Новий проєкт є відповіддю на гостру потребу у навчанні та психологічній підготовці особового складу Сил оборони України та спрямований на набуття ними життєво важливих навичок психологічної допомоги в умовах ведення бойових дій.

Практичну реалізацію проєкту забезпечують фахівці-психологи волонтерської організації, яка системно працює у напрямку психологічної підтримки військовослужбовців.

Заходи проводяться у вигляді тренінгів, які спрямовані на відпрацювання учасниками практичних психологічних навичок, підкріплених теоретичними знаннями.

Військовослужбовці опанують методи надання першої психологічної самодопомоги та допомоги побратимам у бойових умовах відповідно до визнаних міжнародних практик та протоколів. У ході тренінгів передбачено проведення заходів з подолання негативних психічних станів, навчання прийомам емоційно-вольової мобілізації та індивідуальне психологічне консультування військовослужбовців, які цього потребують.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси