На Сумщині сім’ям полеглих воїнів-прикордонників Владислава Буркуна та Романа Чоботка вручили державні нагороди

НАЗАД
08 червня 2024 09:12

Днями у Роменській міській раді відбулося вручення державних нагород сім’ям полеглих воїнів-прикордонників Владислава Буркуна та Романа Чоботка, які загинули під час виконання бойових завдань з відсічі та стримування агресії збройних сил російської федерації.

Нагороди сім’ям загиблих прикордонників вручав заступник начальника прикордонного загону з персоналу Сергій Любашевський. Роменський міський голова Олег Стогній та голова Недригайлівської селищної ради Костянтин Волков висловили слова вдячності та підтримки рідним полеглих воїнів.

Наказом Голови Держприкордонслужби України старшому сержанту Владиславу Буркуну та старшому сержанту Роману Чоботку присвоєні військові звання «головний сержант» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України головний сержант Владислав Буркун нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), головний сержант Роман Чоботок – медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно).

Владислав Буркун народився 4 травня 1999 року в селі Великі Бубни. У 2017 році закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Недригайлівське вище професійне училище». У 2019 році був призваний на строкову службу до лав Державної прикордонної служби України, згодом уклав контракт на проходження військової служби. Владислав Буркун проходив службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону. У 2022 році брав участь у звільненні Харківщини від російських окупантів.

3 жовтня 2023 року, на Луганщині, під час здійснення евакуації пораненого військовослужбовця ЗСУ, група евакуації прикордонників потрапила під танковий обстріл, внаслідок якого Владислав Буркун загинув. Йому назавжди залишилося 24 роки...

«Владислав був хоробрим воїном. Його честь, сила і відвага завжди будуть прикладом невмирущої жаги і віри в Перемогу, адже він віддав найдорожче – своє життя за мир і спокій, за майбутнє покоління українців», - згадують побратими Владислава Буркуна.

Роман Чоботок народився 15 червня 1998 року в селі Самотоївка. У 2018 році закінчив державний професійно-технічний навчальний заклад «Недригайлівське вище професійне училище».

В травні 2019 року Роман Чоботок був призваний на строкову службу до лав Державної прикордонної служби України, після закінчення якої уклав контракт та продовжив проходити службу в одному з прикордонних підрозділів Сумського прикордонного загону.

6 жовтня 2023 року під час виконання завдань з охорони й оборони державного кордону на Сумщині, старший сержант Роман Чоботок загинув. Йому назавжди залишилось 25 років...

«Сумлінне виконання службових обов’язків, мужність, високе почуття патріотизму, високий професіоналізм були характерними рисами, притаманними Роману Чоботку, який присвятив своє життя справі захисту й оборони державного кордону України. Він користувався великою повагою, довірою і авторитетом у прикордонному колективі. Коли ворог прийшов на поріг нашого дому, як справжній патріот, Роман став на захист нашої Батьківщини. Заради її щасливого майбутнього, він пожертвував найціннішим, що є у людини – власним життям. Відважний український прикордонник став символом гідності і вчинив подвиг. Ми всі у вічному боргу перед батьками за те, що вони виростили мужнього і справжнього патріота. Світла пам’ять про воїна назавжди залишається в наших серцях та в серцях тих, кому пощастило служити пліч-о-пліч з Романом», - згадують про військовослужбовця його побратими.

На кладовищі в селі Самотоївка та Алеї Слави в м. Ромни присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Героїв-прикордонників.

Вічна пам’ять і слава Владиславу Буркуну та Роману Чоботку!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси