На Сумщині родинам загиблих прикордонників вручили державні нагороди

НАЗАД
06 червня 2024 09:00

Днями у Лебединській міській раді відбулося вручення державних нагород сім’ям загиблих військовослужбовців Сумського прикордонного загону, які загинули під час виконання бойових завдань з відсічі та стримування агресії збройних сил російської федерації.

Нагороди сім’ям загиблих прикордонників вручав заступник начальника прикордонного загону з персоналу Сергій Любашевський. Виконуюча обов’язки Лебединського міського голови Світлана Горошко висловила слова вдячності та підтримки рідним полеглих воїнів.

Наказом Голови Держприкордонслужби України сержанту Олексію Бабичу присвоєне військове звання «старший сержант» (посмертно), старшому сержанту Максиму Гусарову – головний сержант (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України старший сержант Олексій Бабич нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), головний сержант Максим Гусаров – медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно).

Олексій Бабич 2020 року призвався до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону.

Олексій брав активну участь у відсічі збройної агресії росії проти України в межах Харківської та Луганської областей, а також здійснював охорону та оборону державного кордону на Сумщині.

2 жовтня 2023 року сержант Олексій Бабич загинув під час виконання бойового завдання на Луганщині. 24-річного воїна з війни не дочекалася мама.

Головний сержант Максим Гусаров з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну призвався на військову службу, проходив службу в одному з підрозділів охорони кордону Сумського прикордонного загону.

Життя 26-річного Максима обірвалося 6 жовтня 2023 року під час виконання завдань з охорони й оборони державного кордону на Сумщині. Його з війни не дочекалася дружина та донька.

«Олексій Бабич та Максим Гусаров – двоє молодих хлопців, мужніх, хоробрих, рішучих захисників рідної землі, які не піддаючись сумнівам взяли до рук зброю та, ставши до лав Державної прикордонної служби України, пішли захищати державний суверенітет та територіальну цілісність рідної України, виборювати законне право українців жити на своїй Землі. Кожен з них – і Олексій, і Максим, були світлими та добрими, щирими, чуйними, порядними…», - говорять про прикордонників лебединці.

На Олександрівському кладовищі в місті Лебедин, де поховані захисники, присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Героїв-прикордонників.

Вічна пам’ять і слава Олексію Бабичу та Максиму Гусарову!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси