На Сумщині родинам загиблих прикордонників Олексія Клочка та Ігоря Мєлєхіна вручили державні нагороди

НАЗАД
09 червня 2024 09:00

Днями у Сумській районній державній адміністрації відбулося вручення державних нагород сім’ям полеглих воїнів-прикордонників Олексія Клочка та Ігоря Мєлєхіна.

Нагороди сім’ям загиблих прикордонників вручав заступник начальника прикордонного загону з персоналу Сергій Любашевський. Голова Сумської районної державної адміністрації Михайло Мельник висловив слова вдячності та підтримки рідним полеглих захисників.

Наказом Голови Держприкордонслужби України штаб-сержанту Олексію Клочку присвоєне військове звання «майстер-сержант» (посмертно), старшому сержанту Ігорю Мєлєхіну – головний сержант (посмертно).

Відповідно Указу Президента України майстер-сержант Олексій Клочко нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), головний сержант Ігор Мєлєхін – медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно).

Олексій Клочко у 2012 році призвався до лав Державної прикордонної служби України. Після проходження навчання в Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби, розпочав службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону, згодом перевівся до Харківського прикордонного загону. У 2020 році повернувся на ділянку державного кордону в Сумській області.

3 жовтня 2023 року, в ході виконання бойового завдання на Луганщині, Олексій Клочко внаслідок масованого артилерійського обстрілу отримав поранення несумісні з життям.

«Сумлінне виконання посадових обов’язків, високий професіоналізм, високе почуття патріотизму були характерними рисами, притаманними Олексію», - згадують його побратими.

36-річного Олексія Клочка з війни не дочекалися мама, дружина та донька.

Ігор Мєлєхін у 2020 році призвався до лав Державної прикордонної служби України, проходив службу в одному з прикордонних підрозділів Сумщини.

17 липня 2023 року, в ході виконання бойового завдання на одній з ділянок держрубежу в Сумській області, старший сержант Ігор Мєлєхін отримав тяжке поранення внаслідок спрацювання ворожої протипіхотної міни. Два дні поспіль через отримані поранення Ігор помер.

«Коли ворог прийшов на поріг нашого дому, як справжній патріот, Ігор Мєлєхін став на захист нашої Батьківщини. Заради її щасливого майбутнього він пожертвував найціннішим, що є у людини – власним життям», - згадує керівник підрозділу, - Ігор користувався великою повагою, довірою і авторитетом у прикордонному колективі. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях та серцях тих, кому пощастило служити пліч-о-пліч з Ігорем Олександровичем». Ігорю Мєлєхіну назавжди залишилося 31 рік...

На Алеї Слави Баранівського кладовища в м. Суми присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Героїв-прикордонників.

Вічна пам’ять і слава Олексію Клочку та Ігорю Мєлєхіну!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси