На Сумщині родина загиблого прикордонника отримала державну нагороду

НАЗАД
29 грудня 2022 16:57

Від початку російського вторгнення Віталій Мозольов виконував бойові завдання з відсічі та стримування агресії збройних сил російської федерації на Луганщині та Донеччині.

Майстер-сержант Віталій Мозольов загинув на Донеччині отримавши смертельне поранення під час артилерійського обстрілу.

У 2000 році Віталій вступив до лав Державної прикордонної служби України. Протягом двадцяти років проходив службу на рідній Сумщині в підрозділах прикордонного контролю. З 2021 року боронив Батьківщину в зоні проведення Операції об’єднаних сил в одному з прикордонних підрозділів Луганського загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Від початку російського вторгнення Віталій Мозольов виконував бойові завдання з відсічі та стримування агресії збройних сил російської федерації на Луганщині та Донеччині.

21 квітня 2022 року підрозділ, до складу якого входив Віталій, здійснював передислокацію до визначеного району з метою ведення оборонних боїв. В районі населеного пункту Закітне, що на Донеччині, прикордонники потрапили під ворожий вогонь з РСЗВ «Град». В ході артобстрілу, поблизу транспортного засобу, в якому переміщався майстер-сержант Мозольов, розірвався снаряд. Внаслідок вибуху прикордонник отримав осколкове поранення голови. Важко пораненого Віталія побратими доставили до медичного закладу де лікарі його прооперували. На жаль наступного дня Віталій Мозольов помер від ускладнень.

5 травня 2022 року майстру-сержанту Віталію Мозольову наказом Голови Держприкордонслужби України присвоєно військове звання «старший майстер-сержант», посмертно.

24 травня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Віталій Мозольов нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Днями начальник Східного регіонального управління ДПСУ бригадний генерал Валерій Вавринюк вручив орден загиблого воїна його рідним.

«На жаль, жахлива війна забирає життя найкращих українських Героїв-оборонців нашої держави, які з перших хвилин підлого і підступного нападу ворога, стали на захист рідної землі. Воїни-прикордонники самовіддано тримають бойові позиції, виконують бойові задачі спільно із побратимами інших складових Сил оборони України. Виборюють мирне майбутнє для нащадків не жалкуючи свого життя та здоров'я. Ми ніколи не забудемо наших Героїв, що пішли у вічність і не пробачимо ворогові його злочини скоєні на нашій землі! Світла пам’ять Віталію!», – зазначив Валерій Вавринюк.

На кладовищі в місті Дружба, де похований прикордонник, ієрей Свято-Воскресенського кафедрального собору Православної Церкви України у місті Суми Микола Карпенко провів літію, присутні схилили голови перед світлою пам’яттю Героя-прикордонника.

У Віталія залишилися дружина, троє синів, батьки та молодший брат.

Вічна пам’ять і слава Віталію Мозольову та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси