На Сумщині рідним загиблого прикордонника Артема Крючкового вручили орден «За мужність»

НАЗАД
07 квiтня 2023 15:54

На жаль, війна продовжується й забирає життя найкращих наших людей, красивих, мужніх, відданих своїй Батьківщині, які гідно виконують службовий обов’язок, і так трапляється, ціною самого дорогого, головного, ціною власного життя...

Штаб-сержант Артем Крючковий народився 21 листопада 1991 року в селі Вири Білопільського району Сумської області. У 2013 році призвався до лав Державної прикордонної служби України. В період з 2013 до 2018 року проходив службу в підрозділах Сумського та Львівського прикордонних загонів. У 2014 році, під час навчання у Навчальному центрі Держприкордонслужби, в складі мотоманевреної групи брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході країни. З 2018 року перебував у запасі, займався підприємницькою діяльністю.

24 лютого 2022 року Артем Крючковий мобілізувався до Могилів-Подільського прикордонного загону імені Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова, брав участь в обороні міст Києва та Чернігова.

21 липня 2022 року Артем Крючковий виконував бойові завдання в районі населеного пункту Солодке Донецької області, під час обстрілу з ворожого танку отримав поранення несумісні з життям.

Наказом Голови Держприкордонслужби України головному сержанту Артему Крючковому присвоєне військове звання «штаб-сержант» (посмертно).

Відповідно до Указу Президента України штаб-сержант Артем Крючковий був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На кладовищі в місті Суми, де похований прикордонник, керівництво Сумського прикордонного загону та рідні схилили голови перед світлою пам’яттю полеглого Воїна, поклали квіти до його могили.

Вічна пам’ять і слава Артему Крючковому!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси