На Сумщині прикордонники попрощалися з полеглими побратимами Олексієм Клочком та Владиславом Буркуном

НАЗАД
12 жовтня 2023 16:37

Днями на Сумщині прикордонники провели в останню путь своїх побратимів, майстер-сержанта Олексія Клочка та старшого сержанта Владислава Буркуна. Обидва прикордонники загинули під час виконання бойових завдань на Луганщині.

Олексій Клочко та Владислав Буркун брали активну участь у відсічі збройної агресії росії проти України в межах Харківської та Луганської областей, а також здійснювали охорону та оборону державного кордону на Сумщині.

У 2012 році Олексій Клочко призвався до лав Державної прикордонної служби України. Після проходження навчання в Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби розпочав службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону, згодом перевівся до Харківського прикордонного загону. У 2020 році повернувся на ділянку державного кордону в Сумській області.

3 жовтня, в ході виконання бойового завдання на Луганщині, майстер-сержант Олексій Клочко внаслідок масованого артилерійського обстрілу отримав поранення, несумісні з життям.

«Сумлінне виконання посадових обов’язків, високий професіоналізм, високе почуття патріотизму були характерними рисами, притаманними Олексію», - згадують його побратими.

Олексію Клочку з війни не дочекалися мама, дружина та донька. 36-річного воїна поховали на кладовищі в м. Суми.

Старший сержант Владислав Буркун у 2017 році закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Недригайлівське вище професійне училище». У 2019 році був призваний на строкову службу до лав Державної прикордонної служби України, згодом уклав контракт на проходження військової служби. Владислав Буркун проходив службу в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону.

3 жовтня, на Луганщині, під час здійснення евакуації пораненого військовослужбовця ЗСУ, група евакуації прикордонників потрапила під танковий обстріл, внаслідок якого старший сержант Владислав Буркун загинув.

Владиславу Буркуну назавжди залишилося 24 роки, його з війни не дочекалася дружина. Поховали прикордонника в м. Ромни.

В м. Суми та м. Ромни віддати останню шану українським захисникам прийшли рідні, близькі, друзі, побратими та жителі громад.

Висловлюємо щирі співчуття родинам та близьким полеглих захисників.

Вічна Слава та Пам’ять Героям-прикордонникам!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси