На Сумщині прикордонники попрощалися з полеглим побратимом Олександром Маслаком

НАЗАД
26 лютого 2023 10:16

Прикордонники провели в останню путь свого побратима, штаб-сержанта Маслака Олександра Вікторовича, який загинув 17 березня 2022 року в м. Маріуполі.

Пройшов вже майже рік після його загибелі, і тільки зараз його тіло знайде останній прихисток у Сумській землі.

Штаб-сержант Олександр Маслак народився у м. Торез Донецької області. З 2004 по 2008 роки та з 2017 по 2018 роки проходив службу в підрозділах Сумського прикордонного загону, а з 2019 року – у Донецькому прикордонному загоні. Повномасштабне вторгнення росії на територію України застало Олександра у м. Маріуполі. Як справжній Герой, Олександр з честю захищав рідну землю, проявивши стійкість і мужність, але 17 березня 2022 року віддав найдорожче, що є у кожної людини – своє життя…

Того березневого дня, Олександр разом з побратимами вели запеклі бойові дії з двома ворожими танками й переважаючою живою силою противника в одному з районів Маріуполя. Зайнявши позицію в одній з багатоповерхівок, прикордонники в ході бою взяли в полон біля десятка військовослужбовців збройних сил росії. Позицію прикордонників ворог розпочав накривати вогнем із танків. Штаб-сержант Олександр Маслак, проявивши мужність, віддав наказ решті військовослужбовцям залишити бойову позицію й відійти на іншу, а сам, прикриваючи відхід побратимів, за допомогою ПТРК «NLAW» вразив ворожий танк з екіпажем. Внаслідок прямого влучання з другого ворожого танку штаб-сержант Олександр Маслак загинув смертю хоробрих.

Олександру Маслаку назавжди залишилося 40 років. Його з війни не дочекалися батьки, дружина, донька та син. Воїна відспівали у Свято-Воскресенському кафедральному соборі (ПЦУ) у м. Суми.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким полеглого захисника.

Вічна та світла пам’ять Герою-прикордоннику!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси