На Сумщині правоохоронці припинили діяльність групи осіб, які збували наркотичні засоби

НАЗАД
23 квiтня 2024 12:37

На Сумщині за матеріалами прикордонників правоохоронці викрили та припинили злочину діяльність групи осіб, які займалася незаконним збутом наркотичних засобів синтетичного походження (амфетамін).

За даними слідства, один з учасників злочинної групи організовував доставку через одну з логістичних компаній наркотичних засобів синтетичного походження до н.п. Путивль, які в подальшому троє його спільників незаконно продавали замовникам шляхом так званих «закладок» або особистого продажу. Ціна за 1 грам амфетаміну складала 500 гривень.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів злочинного угруповання правоохоронцями виявлено та вилучено згортки з порошкоподібною речовиною білого кольору, згортки з речовиною сіро-зеленого кольору, зовні схожою на канабіс, пристрої для вживання наркотичних засобів, електронні ваги, мобільні телефони, готівку та банківські картки.

32-річного та 29-річного фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України, обом обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб та застави в сумі 60 тисяч гривень, відповідно. Водночас досудове розслідування триває, встановлюється роль кожного учасника злочинної групи.

Заходи проводились за матеріалами головного оперативно-розшукового відділу 5 прикордонного загону спільною міжвідомчою групою, до якої увійшли військовослужбовці оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби, співробітниками кримінальної поліції ВП № 2 (м. Путивль) Конотопського РВП ГУНП в Сумській області, за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси