На Сумщині попрощалися з прикордонником Олексієм Федоровим, який, отримавши поранення, взяв у полон «вагнерівця»

НАЗАД
26 жовтня 2023 15:46

Прикордонники провели в останню путь свого побратима, майстер-сержанта Олексія Федорова, який 22 жовтня помер через поранення, отримані під час виконання завдань у зоні проведення бойових дій на Донеччині.

Олексій Федоров народився 29 березня 1981 року в селі Орлівка Ямпільського району, що на Сумщині. У 1999-2000 роках проходив строкову військову службу в Збройних Силах України.

У 2003 році Олексій Федоров вирішив пов’язати своє життя з охороною і захистом кордону, був призваний до лав Державної прикордонної служби України. Службу проходив в підрозділах Сумського прикордонного загону, згодом, у 2016 році, був переведений до Луганського прикордонного загону.

24 лютого 2022 року Олексій Федоров одним із перших мужньо зустрів ворога під час наступу окупаційних військ росії в напрямку населеного пункту Станиця Луганська Луганської області, де прикордонники прийняли перший бій з противником.

З початку повномасштабного вторгнення підрозділ Олексія Федорова виконував бойове завдання по обороні населеного пункту Кремінна Луганської області, де тривали тяжкі бої, ворог застосовував велику кількість бронетехніки для атаки на місто. Військовослужбовець самовіддано боронив рідний край.

З січня 2023 року Олексій в складі підрозділу продовжує мужньо та героїчно виконувати бойові завдання по обороні міста-фортеці Бахмут Донецької області від навали російських загарбників.

21 лютого 2023 року підрозділ Олексія Федорова зайняв оборону в районі населеного пункту Федорівка Бахмутського району Донецької області. Ворог малими групами піхоти почав наступ на позиції прикордонників з різних боків. Штурмові дії противника здійснювались за вогневої підтримки мінометів, ствольної артилерії та АГС. Охоронці кордону визначили напрямок головного удару й розпочали відбиття атаки. Вогневий наліт від наших мінометників не забарився. Прикордонники під прикриттям наблизились до противника й ліквідували більшість підрозділу окупантів. Під час бою, який тривав біля трьох годин, прикордонники дали гідну відсіч штурмовим групам загарбників, які упродовж бою посилювали наступ й активно підтримували свої дії артилерією.

В ході запеклого бою майстер-сержант Олексій Федоров отримав вогнепальне осколкове поранення грудної клітини, але це не завадило йому проявити ініціативу та діяти оперативно і впевнено. Завдяки його рішучості та мужності було взято в полон члена штурмової групи пвк «вагнер», який надав для Сил оборони важливу інформацію про противника.

42-річного воїна поховали на кладовищі в селі Орлівка Шосткинського району. Сиротами залишилися троє дітей – дві доньки й син.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким полеглого захисника Олексія Федорова.

Вічна та світла пам’ять Герою-прикордоннику!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси