На Сумщині попрощалися з полеглим прикордонником Олександром Другаєм

НАЗАД
08 серпня 2023 09:00

На щиті повернувся з бойового завдання на Харківщині прикордонник майстер-сержант Олександр Другай.

Олександр у 1994 році закінчив середнє професійно-технічне училище № 5 в м. Білопілля, працював помічником машиніста тепловоза у Сумському машинобудівному науково-виробничому об'єднані.

У 2015 році Олександр Другай призвався до лав Державної прикордонної служби України, службу розпочав в одному з підрозділів Сумського прикордонного загону. Деякий час служив у Краматорському прикордонному загоні, після чого знову повернувся на ділянку державного кордону в Сумській області.

1 серпня, в ході виконання бойового завдання на одній з ділянок держрубежу на Харківщині, майстер-сержант Олександр Другай отримав поранення, несумісні з життям.

«Працював Олександр в нас помічником машиніста тепловоза. Хороший був товариш. Завжди можна було покластися на нього, завжди міг виручити, підставити своє плече допомоги. Царство Небесне йому! Як кажуть, Господь забирає до себе найкращих, але дуже важко з такими людьми розлучатися», - згадує Павло Прокопенко, товариш і колега Олександра Другая по ПАТ «Сумське НВО».

«В наших серцях він залишиться назавжди веселою, завзятою, дуже позитивною і чуйною людиною. Ми всі його любили, поважали, він був справжнім чоловіком», - каже Василь Панченко, товариш і колега Олександра Другая по ПАТ «Сумське НВО».

«Коли ворог прийшов на поріг нашого дому, як справжній патріот Олександр Другай став на захист нашої Батьківщини. Заради її щасливого майбутнього він пожертвував найціннішим, що є у людини – власним життям – згадують його побратими, – Олександр користувався великою повагою, довірою і авторитетом у прикордонному колективі. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях та серцях тих, кому пощастило служити пліч-о-пліч з Олександром Миколайовичем».

Олександру Другаю назавжди залишилося 46 років. Його з війни не дочекалися мама, брат, дружина та син. Воїна відспівали у Свято-Георгіївському храмі м. Суми.

Віддати останню шану Герою прийшли рідні, друзі, побратими та жителі громади.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким полеглого захисника.

Вічна Слава та Пам’ять Герою-прикордоннику!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси