На Сумщині дружині полеглого офіцера-прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
09 листопада 2023 10:22

Нагороду дружині загиблого підполковника Олександра Авраменка вручив начальник Сумського прикордонного загону полковник Віктор Луцков.

«Дозвольте вручити державну нагороду Олександра Івановича. 12 лютого 2023 року – це був трагічний день, ми завжди пам’ятатимемо цю дату. Ця нагорода, на жаль, не поверне чоловіка, батька, але це відзначить його звитягу за волю, за перемогу, за Україну! Він віддав найцінніше – своє життя!», - зазначив Віктор Луцков.

Олександр Авраменко народився 12 червня 1969 року в м. Лебедин Сумської області. У 1993 році Олександр Авраменко вирішив пов’язати своє життя із захистом кордону – призвався до лав Прикордонних військ України, службу розпочав в підрозділах Сумського прикордонного загону. У 1995 році Олександр Авраменко закінчив Академію Прикордонних військ України імені Богдана Хмельницького, подальшу службу проходив вже офіцером. У 2003 Олександр Авраменко проходив службу на Луганщині, у 2008 році знову повернувся на ділянку державного кордону в Сумській області. З 2009 року Олександр перебував у запасі.

У 2022 році майор Олександр Авраменко не залишився осторонь, коли весь український народ протистоїть російському агресорові, долучився до побратимів Держприкордонслужби.  

Життя воїна обірвалося 12 лютого 2023 року під час оборони державного кордону на Сумщині. Йому назавжди 53 роки. У захисника залишилися дружина, донька та син.

19 червня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України офіцер-прикордонник Олександр Авраменко посмертно нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Наказом Голови Держприкордонслужби України майору Олександру Авраменку посмертно присвоєно військове звання «підполковник».

Вічна пам’ять і слава Олександру Авраменку та усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси