На Сумщині батькам полеглого прикордонника вручили державну нагороду

НАЗАД
29 грудня 2023 11:25

Головному сержанту Іллі Кобченку назавжди 23... Він загинув 8 травня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Бахмут. Ворожа міна розірвалася поряд з Іллею, не залишивши йому жодного шансу на життя…

26 липня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України прикордонник Ілля Кобченко посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагороду батькам вручив начальник Сумського прикордонного загону полковник Віталій Скорбатюк.

«Шановні Віталіє Євгенійовичу та Алло Юріївно! За дорученням Президента України передаю Вам державну нагороду Вашого сина Іллі Віталійовича. Багато слів можна сказати, але зазначу одне – основний обов’язок кожного з нас – це захищати Україну. Ваш син мужньо і гідно виконав свій обов’язок. На жаль, його з нами немає, але він завжди буде в наших серцях. Щиро Вам дякую, що виховали мужнього і відданого сина України», - зазначив Віталій Скорбатюк.

Ілля Кобченко народився 7 жовтня 1999 року в місті Суми. Ілля активно займався спортом, мав звання майстра спорту України з сумо, майстра спорту України з універсального бою, кандидата в майстри спорту України з вільної боротьби, був неодноразовим чемпіоном та призером різноманітних змагань з панкратіону, грепплінгу, ММА (змішаного бойового мистецтва), рукопашного бою.

З 2017 по 2019 роки навчався у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, з 2019 року проходив службу в підрозділах Чернівецького прикордонного загону, а з 2022 року – у Львівському прикордонному загоні.

Жертовний подвиг Іллі Кобченка назавжди вписаний в історичний літопис України.

Вічна слава усім загиблим захисникам України!

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються у наших серцях!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси