На спільному держрубежі відбулась зустріч українських та угорських прикордонних аналітиків

НАЗАД
04 жовтня 2018 15:11

Захід проходив у рамках протокольних домовленостей про обмін інформацією, а також на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами.

З 2 по 4 жовтня в пункті пропуску «Чоп – Захонь» відбулась робоча зустріч представників аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Угорщини.

Під час заходу експерти обговорили стан інформаційної взаємодії, можливості її удосконалення шляхом запровадження методології спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків CIRAM-2.0 під час спільної оцінки загроз прикордонній безпеці на українсько-угорському державному кордоні.

Прикордонники обох сторін відзначили, що основними загрозами прикордонній безпеці залишаються транзитна нелегальна міграція та незаконне переміщення сигарет до держав ЄС. Водночас, з огляду на постійне удосконалення та розширення способів і формату здійснення транскордонної протиправної діяльності, експерти вбачають за необхідне в подальшому розвивати співпрацю між прикордонними органами сусідніх держав.

На сьогодні досвід співпраці українських та угорських прикордонних аналітиків має багаторічну історію і завдяки такому плідному співробітництву забезпечується своєчасний та якісний обмін інформацією, що допомагає спрогнозувати обстановку на спільній ділянці кордону, планувати та проводити ефективні заходи щодо протидії протиправній діяльності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси