На службі у прикордонників бойовий «майстер-сержант» Петро

НАЗАД
10 лютого 2023 09:41

Петро – житель місцевий. Тому, коли поряд з’явилася позиція прикордонників, одразу ж прийшов з «перевіркою»: хто, чому і з якою метою. Коли зрозумів, що то свої - захисники української землі, вирішив і сам податися до «зелених кашкетів».

Вже майже рік щодня півень на ім’я Петро разом з прикордонниками боронить українську землю від окупантів.

Він приходить до прикордонників із самого ранку і полишає позицію лише коли сідає сонце. Охоронці рубежів його «прийняли» до свого підрозділу, «зарахували» на забезпечення і навіть звання присвоїли – «головний майстер-сержант». А Петро ж виявився невибагливим: жменя зерна і готовий «нести службу».

«Коли він у нас з’явився вперше, ми здивувалися. Він так зухвало і по-господарськи обійшов територію, позаглядав у всі закутки, все перевірив, до кожного підійшов, то ж ми відразу зрозуміли – хазяїн! Він до нас з повагою, і ми до нього з повагою. Підгодовуємо, жаліємо і навіть спілкуємося. Щоранку він приходить на позицію, все контролює, не відлучається ні на мить, а ввечері повертається додому», - розповідає прикордонник В’ячеслав.

Бійці сміючись говорять, що півень певно пройшов бойову підготовку, бо знається і на військовій справі. Неодноразово перед обстрілами помічали чудернацьку поведінку птаха. Тож уже слідкують за ним.

«Петро дуже схожий на того керамічного півня, якого було помічено на шафі у зруйнованому російськими загарбниками будинку в Бородянці, - продовжує В’ячеслав. – Той, звісно, більш відомий, бо став одним із символів спротиву, стійкості та нескореності українців у війні проти росії. Але наш не менш популярний у своєму підрозділі, оскільки є нашим оберегом. Ми всі впевнені, що й Перемогу зустрінемо разом!».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси