На Рівненщині родинам воїнів-прикордонників, які полягли в боях за Україну, вручили державні нагороди

НАЗАД
26 червня 2023 19:01

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) головного сержанта Гуртового Артема Олександровича, головного сержанта Сумарокова Анатолія Володимировича та молодшого сержанта Грипича Юрія Михайловича.

Вручення нагород відбулось сьогодні в Рівненській обласній військовій адміністрації та за місцем проживання рідних одного із воїнів.

Артем Олександрович Гуртовий родом з Луганщини. Військову службу в прикордонному відомстві проходив з 2019 року, служив в одному з підрозділів охорони кордону Луганського прикордонного загону. Російське вторгнення в Україну Артем з побратимами зустрів виконуючи завдання з охорони державних рубежів України. В перших же боях прикордонники дали гідну відсіч противнику на околицях міста Старобільськ Луганської області. Перебуваючи під інтенсивними ворожими обстрілами з мінометів різного калібру та танків захисники мужньо та героїчно стримував наступ переважаючих сил противника біля Кремінної, Рубіжного Луганської та Лиману Донецької області. З метою забезпечення безперебійної та стійкої системи управління Артем, будучи зв’язківцем, неодноразово, ризикуючи власним життям, під обстрілами переміщувався між позиціями для забезпечення та налагодження зв’язку.

10 травня 2022 року у результаті ворожого ракетно-бомбового удару по місцю дислокації підрозділу в районі Тополівки, що на Луганщині, головний сержант Артем Гуртовий загинув.

Анатолій Володимирович Сумароков родом з Луганщини. За період військової служби у відомстві зарекомендував себе досвідченим, чесним і порядним військовослужбовцем. Він завжди на високому професійному рівні виконував службові обов’язки та визначені завдання, забезпечував якісне виконання бойових завдань з охорони та оборони державного кордону на сході України. Ранком 24 лютого 2022 року Анатолій, як і тисячі інших прикордонників, мужньо зустрів ворожу армію російської федерації. Він спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України виконував бойові завдання з оборони Кремінної й Рубіжного Луганської області та прилеглих населених пунктів. 31 травня 2022 року по позиціях українських захисників ворог наніс авіаудар, внаслідок якого головний сержант Анатолій Сумароков отримав поранення, несумісні з життям.

Юрій Михайлович Грипич родом з Рівненщини. У Держприкордонслужбі з травня 2022 року. Захищати державу було свідомим рішенням справжнього чоловіка та свідомого громадянина. В районі проведення активних бойових дій Юрій з честю та гідністю виконував військовий обов’язок. 30 жовтня 2022 року ворог здійснив обстріл позицій українських прикордонників у районі Володимирівки Донецької області. Ворог вів вогонь з ракетних систем залпового вогню, ствольної артилерії великого калібру, мінометів й автоматичних гранатометів. Під час бою Юрій помітив наближення противника. Захисник здійснив вогневе ураження живої сили окупантів та прикриття побратимів, які саме переміщались на запасні позиції. Загарбники зазнали великих втрат та намагалися відступити. Підрозділ висунувся на місце зосередження ворога та, не даючи йому відійти, знищив окупантів. За результатами зіткнення було знищено одну бойову машину піхоти ще одну пошкоджено, ліквідовано двадцять військовослужбовців російської федерації, одного військовослужбовця з радіостанцією захоплено в полон. На жаль, внаслідок ближнього бою з противником молодший сержант Юрій Грипич загинув.

 Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять прикордонників-захисників.

 «Війна продовжується і на жаль забирає найкращих синів України. Усі хлопці – справжні Герої! Кожен із них вчинив подвиг – адже виборював Перемогу. Перемогу для своєї Батьківщини. Вічна шана Героям», - зазначив начальник 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців полковник Антон Квятковський.

Глибокі співчуття сім’ям та рідним вірних синів України.

Ніколи не забудемо і ніколи не пробачимо!

Герої житимуть вічно!

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси