На Рівненщині матері загиблого прикордонника Максима Яковця вручили державну нагороду

НАЗАД
09 лютого 2024 09:15

Указом Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Яковця Максима Олександровича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Життя героя-прикордонника обірвалось 5 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Ковалівка Луганської області. Група прикордонників, у склад якої входив Максим, потрапила під щільний мінометний вогонь ворога. Внаслідок розриву міни захисник дістав осколкове поранення, несумісне з життям. Йому назавжди 27.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України старшому сержанту Максиму Яковцю посмертно присвоєно військове звання «головний сержант».

Максим народився 22 лютого 1996 року в місті Дубровиця Рівненської області. Після закінчення школи вступив до Національного університету водного господарства та природокористування, який закінчив у 2017 році. Згодом обрав для себе професію прикордонника. Проходив службу в Луцькому прикордонному загоні. Після проведення організаційних змін перевівся у Житомирський прикордонний загін. Службу проходив в підрозділах охорони кордону та прикордонній комендатурі швидкого реагування. Виконуючи обов’язки прикордонник довів свою небайдужість та відданість справі охорони кордону. З квітня 2023 року брав активну участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України. За час виконання завдань в зоні активних бойових дій проявляв мужність та особисту самопожертву заради оборони й утримання ввірених йому позицій. Мав високе почуття патріотизму та відповідальності за доручену справу з охорони й оборони суверенітету та територіальної цілісності України. В колективі Максим користувався заслуженим авторитетом та повагою. Завжди був цілеспрямований, впевнений у своїх діях. Неодноразово особистим прикладом позитивно впливав на боєздатність підрозділу.

Нагороду матері Ганні Сергіївні та брату захисника вручив заступник начальника Житомирського прикордонного загону Олександр Дейнеко. Також зі словами співчуття до рідних полеглого прикордонника звернувся Дубровицький міський голова Богдан Микульський.

Вічна Слава захиснику! 

Полеглі Герої не вмирають, вони боронять Україну з небес!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси