На річці Дунай прикордонники провели рейд з контролю дотримання прикордонного режиму

НАЗАД
23 вересня 2015 13:05

Прикордонники Одеського загону морської охорони та Ізмаїльського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби провели нічний рейд на річці Дунай з контролю дотримання прикор

Прикордонники Одеського загону морської охорони та Ізмаїльського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби провели нічний рейд на річці Дунай з контролю дотримання прикордонного режиму.

Вирушивши з пункту базування у населеному пункті Вилкове, малий катер Морської охорони UMS-1000 майже відразу, на відстані 300 м від берега,  виявив човен, на якому рибаки здійснювали вилов біоресурсів використовуючи сітки. Хоча плавзасіб був оснащений відповідним освітленням згідно з правилами судноплавства, він не мав дозволу  на перебування  у темний час доби на воді, адже це заборонено  відповідно до вимог чинного законодавства. Тому прикордонники затримали його за порушення правил дотримання прикордонного режиму. Тим часом, побачивши, що катер Морської охорони зупинив їхнього товариша, на допомогу затриманому поспішили ще 2 човни, які знаходились неподалік та були без освітлення. У результаті - «горе-рибалки» притягнуті до адміністративної відповідальності. Далі прикордонники відстежили повернення плавзасобів на причали базування та продовжили патрулювання Дунаєм.

Держприкордонслужба України нагадує всім жителям прикордонних контрольованих районів, що на вихід маломірних плавзасобів у нічний час діють режимні обмеження та що за порушення прикордонного режиму передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси