На посиленні охорони західних ділянок держрубежу – курсанти вишів МВС

НАЗАД
17 травня 2023 15:58

У рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Захід-2023», що наразі триває на Закарпатті та Буковині, прикордонники вживають низку заходів задля підвищення надійності охорони державних рубежів.

До операції долучають особовий склад закладів вищої освіти МВС, який нещодавно прибув на посилення. Наразі понад пів тисячі курсантів виконують завдання служби у складі прикордонних нарядів разом зі штатним персоналом. Вони залучаються до прикордонних патрулів, до проведення контрольно-перевірочних заходів тощо.

Таким чином щільність охорони держрубежів збільшилася, що дає можливість значно посилити охорону кордону на західних ділянках. Водночас курсанти правоохоронних вишів здобувають такий необхідний у їхній майбутній практиці досвід.

Загалом метою цієї операції є протидія протиправній діяльності на державному кордоні, запобігання спробам незаконного перетину кордону, посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму та режиму державного кордону, оперативного реагування на зміни в обстановці у прикордонні.

Варто додати, що до заходів в рамках спільної спеціальної операції долучені співробітники Служби безпеки України, Національної поліції, Національної гвардії, територіальних підрозділів комплектування та соціальної підтримки, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси