На Одещині прикордонники відмовились від неправомірної винагороди, яку пропонували громадяни Молдови

НАЗАД
19 лютого 2016 10:48

Під час здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску «Кучурган» прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили, що 45-річний громадянин Молдови та 58-річна громадянка Молдо

Під час здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску «Кучурган» прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили, що 45-річний громадянин Молдови та 58-річна громадянка Молдови перевищили встановлені законодавством України терміни перебування на території нашої країни. З метою уникнення адміністративної відповідальності за дане правопорушення, молдовани вклали до своїх паспортних документів 400 та 200 гривень відповідно.

За чинним законодавством України, такі дії іноземців містять ознаки злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Наразі порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.203 ч.2 КУпАП, та накладено штраф у розмірі 850 гривень кожному. Повідомлення про можливе скоєння злочину за ознаками ст. 369 ККУ направлено до Роздільнянського відділу поліції ГУНП в Одеській області.

Державна прикордонна служба звертається до громадян, які перетинають державний кордон, не вкладати сторонні речі у паспортні документи та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками.

У разі вимагання неправомірної вигоди від вас, звертайтеся на гарячу лінію телефону служби «Довіра» (044) 527-63-63.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси