На Одещині через відмову у сприянні у контрабандній діяльності контрабандист погрожував прикордоннику розправою

НАЗАД
06 червня 2016 13:55

Посилення заходів протидії злочинності на кордоні завжди викликає збільшення спротиву і з боку злочинних угруповань. Це проявляється і в замовних інформац

Посилення заходів протидії злочинності на кордоні завжди викликає збільшення спротиву і з боку злочинних угруповань. Це проявляється і в замовних інформаційних компаніях, і в погрозах персоналу і навіть в конкретних діях.

Так, учора до заступника начальника одного з відділів прикордонної служби Котовського загону підійшов громадянин України, стосовно якого у прикордонників була інформацію про можливу участь останнього у переміщенні товарів через кордон. Під час спілкування українець запропонував прикордоннику сприяти в протиправній діяльності. Військовослужбовець відповів категоричною відмовою, на що громадянин  почав погрожувати йому розправою. По даному факту поінформовано компетентні органи.

Зазначимо, що по всім подібним випадкам прикордонне відомство проводитиме перевірки та захищатиме права військовослужбовців, які сумлінно охороняють інтереси нашої держави. Порушники, які вдаються до погроз прикордонникам,  не залишаться поза увагою співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та правоохоронних органів і будуть притягуватися до відповідальності.

Варто наголосити, що посадові особи прикордонного відомства все частіше відмовляються від участі у неправомірних діях та у корупційних оборудках, що свідчить про системність та послідовність відомства у викоріненні ганебних явищ та зловживань персоналу. І робота у цьому напрямку буде тривати. Для прикладу, наразі у прикордонному відомстві триває операція «Чисті руки», мета якої викорінення корупційних схем та виявлення окремих осіб-корупціонерів. Адже на шляху до очищення від корупції позиція Держприкордонслужби принципова та безповоротна.

Так, з початку року з лав прикордонного відомства вже звільнено 48 осіб, які причетні до протиправної діяльності, в тому числі і до корупційних схем, 100 осіб переміщено до інших місць несення служби. Крім того 358 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та 1582 військовослужбовців покарані за порушення дисципліни.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси