На Одещині затримали організатора каналу переміщення осіб через кордон

НАЗАД
22 липня 2024 11:00

В Одесі прикордонники спільно з поліцейськими перекрили канал незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон.

Оперативники встановили, що організатором злочинної схеми є 32-річний одесит. Охочих за гроші покинути територію України він підшукував через соціальні мережі та месенджери. Окрім того, зловмисник особисто планував маршрути та час перетинання кордону поза межами пунктів пропуску. За свої послуги вимагав з «клієнтів» 3, 5 тисячі доларів США.

Під час обшуку за місцем проживання у «бізнесмена» правоохоронці вилучили грошові кошти, що були отримані як аванс за нелегальне перетинання кордону особами, а також виявлено доказову базу його  причетності до злочинної діяльності, серед яких і переписки з «клієнтами».

Правоохоронці затримали організатора каналу незаконного переправлення чоловіків в порядку ст. 208 КПК України. Наразі  йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Слідство триває.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Одеської області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси