На Одещині відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Молдови

НАЗАД
12 травня 2017 09:36

11 травня 2017 року в пункті пропуску через державний кордон «Маяки–Паланка–Удобне» відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Республіки Молдова з проведення спільної оцінки загроз прикордонній безпеці на

11 травня 2017 року в пункті пропуску через державний кордон «Маяки–Паланка–Удобне» відбулась робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Республіки Молдова з проведення спільної оцінки загроз прикордонній безпеці на українсько-молдовському державному кордоні.

Зазначений захід відбувся на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління та протокольних домовленостей прикордонних відомств України та Республіки Молдова про обмін статистичною та аналітичною інформацією

У ході зустрічі прикордонними експертами України та Молдови обговорено стан інформаційної взаємодії, можливості її удосконалення, а також проаналізовано обстановку на українсько-молдовському державному кордоні у 2016 році.

Зокрема, аналітиками констатовано, що обстановка на спільній ділянці кордону залишається контрольованою і сторони вживають відповідних заходів щодо протидії сучасним загрозам. Водночас прикордонники відзначили, що незаконне переміщення підакцизних товарів залишається основною загрозою на українсько-молдовському кордоні.

На сьогодні досвід співпраці українських та молдовських аналітиків має багаторічну історію і завдяки такому плідному співробітництву забезпечується своєчасний та якісний обмін інформацією, що допомагає спрогнозувати обстановку на спільній ділянці кордону.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси