На Одещині суд присудив настоятелю храму п’ять років позбавлення волі за незаконне переправлення осіб через кордон

НАЗАД
24 серпня 2022 10:32

Святий отець мав доставити ухилянтів на мікроавтобусі Toyota Hiace прямо до державного кордону, щоб ті перетнули його поза пунктом пропуску.

Місяць тому, під час реалізації оперативної інформації, прикордонники Ізмаїльського загону спільно зі співробітниками відділу в місті Ізмаїл УСБУ в Одеській області затримали на державному кордоні, поблизу села Кубей представника духовенства та трьох громадян призовного віку. Святий отець мав доставити ухилянтів на мікроавтобусі Toyota Hiace прямо до державного кордону, щоб ті перетнули його поза пунктом пропуску. Перевезення здійснювалось під покровом ночі. В ході слідства було з’ясовано, що представник духовенства надав житло спочатку одному «клієнту», а через три дні ще двом. За свою допомогу бізнесмен у рясі від одного чоловіка отримав 2,5 тис. доларів США, від іншого – 1,9 тис. доларів США та 600 євро, а третій «пожертвував» 1,5 тисяч доларів США та 500 євро.

Зібравши всі необхідні докази в рамках досудового розслідування справа була скерована до суду. В результаті чого суд визнав настоятеля храму винним у вчиненні злочину передбаченого ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ухвалив рішення призначити 5 років позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси