На Одещині пройшли змагання спеціалістів-кінологів Південного регіонального управління Держприкордонслужби

НАЗАД
15 вересня 2017 09:17

Три доби на базі Одеського прикордонного загону тривали змагання серед спеціалістів-кінологів Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Три доби на базі Одеського прикордонного загону тривали змагання серед спеціалістів-кінологів Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

В них взяли участь команди Могилів-Подільського, Подільського, Білгород-Дністровського, Ізмаїльського та Одеського загонів – всього 15 захисників кордону зі своїми чотирилапими підопічними, які були визнані кращими у своїх підрозділах та досягли високих результатів службової діяльності.

Відповідно до програми змагань, в них взяли участь кінологи з розшуковими та спеціальними собаками. Під час охорони кордону розшукові собаки використовуються для пошуку людини по запаховому сліду, огляду місцевості та затримання порушників кордону, як правило, на зеленій ділянці кордону.

Спеціальні собаки використовуються в пунктах пропуску для пошуку зброї, боєприпасів, наркотичних та вибухових речовин. Саме за даними напрямками і змагалися чотирилапі прикордонники зі своїми господарями.

Основною метою проведення змагань було визначення кращих фахівців-кінологів регіонального управління, обміном передових форм та кращих методик підготовки інспекторів-кінологів зі службовими собаками.

З прикордонників, які показали кращі результати, буде сформовано команду, що представить Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України в змаганнях на першість прикордонного відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси